Ukrayna Su-27'leri ABD'ye ait P-8 Posiedon'a eşlik etti

Ukrayna Su-27'leri ABD'ye ait P-8 Posiedon'a eşlik etti

Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait Su-27 savaş uçaklarının karadeniz üzerinde ABD Donanması'na ait uçağa eşlik ettiği bildirildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait Su-27 savaş uçakları, Karadeniz üzerinde uçuş gerçekleştiren ABD Donanması'na ait P-8A Posidon uçağına eşlik etti.

ABD ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen "Deniz Meltemi 2020" tatbikatı kapsamında gerçekleştirilen uçuş, bölgede ABD'nin Ukrayna ile askeri iş birliğini artıracağı şeklinde yorumlandı.

Rusya Savunma Bakanlığı tatbikata dair yaptığı açıklamada, ABD'ye ait bir casus uçağının Karadeniz üzerinde Rusya sınırlarına doğru yaklaştığını ancak bölgeye Su-27 savaş uçaklarının gönderilmesi sonrası yolunu değiştirdiğini belirtmişti.

P-8 Posiedon

Boeing firması tarafından üretilen uçak ilk olarak ABD Donanması için imal edildi. Denizaltılara ve deniz üzerindeki unsurlara karşı muharebe için geliştirilen uçak, çeşitli gelişmiş füze sistemleriyle de donatılabiliyor.

Geniş alanların askeri gözlemi için kullanılan askeri uçak, aynı zamanda gelişmiş radar ve elektronik gözlem ekipmanlarıyla da donanmış durumda.

ed-l-ktxsaeu9as.jpeg

ed-l-kvxoaaebwd.jpeg

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.