Rusya'dan 'nükleer' uyarı: ABD anlaşmadan çekilirse karşılık veririz

Rusya'dan 'nükleer' uyarı: ABD anlaşmadan çekilirse karşılık veririz

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesi halinde buna karşılık vereceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesi durumunda ülkesinin buna karşılık vereceğini söyledi.

Rusya basınında yer alan haberlerde, Kremlin'in olası tavrı konusunda Rusya Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri ile bir görüşme yapan Putin'in, anlaşmayı Washington yönetimiyle müzakere etmeye hazır olduklarını belirttiği de yer aldı.

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF), ABD ile Rusya arasında Soğuk Savaş döneminin sonunda, iki ülkenin de kısa ve orta menzilli nükleer silahlarının kaldırılması ve üretimlerinin yasaklanması amacıyla 1987 yılında Washington'da imzalandı.

ABD Başkanı Donald Trump geçen ekim ayında Rusya'nın anlaşmaya saygı göstermediğini iddia ederek ülkesinin bu anlaşmadan çekileceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.