"Rusya Ortadoğu'da ABD'nin yerini alamaz"

"Rusya Ortadoğu'da ABD'nin yerini alamaz"

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada 'Rusya'nın Ortadoğu'da ABD'nin yerini alamayacağını' belirtti.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili olarak açıklama yaptı.

ABD'li Bakan Mattis, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen yıllık uluslararası güvenlik konferansında yaptığı konuşmada, Arap liderleri Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin bölgesel istikrar üzerinde olumsuz etki yarattığı konusunda uyardı.

Uluslararası standartlara ve yasalara saygı duyulmasından vazgeçildiği zaman, en fazla ihtiyaç duyulan bölgesel istikrarın zarar göreceğini belirten Mattis, "Barış ve insan haklarına sarsılmaz bağlılığın kolektif çıkarlar olduğu göz önüne alındığında, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi bu diplomatik forumdaki herkesi ilgilendirmelidir" dedi.

"Rusya, Ortadoğu'da ABD'nin yerini alamaz"

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Rusya'nın Ortadoğu'da ABD'nin yerini alamayacağını belirterek, "Moskova'nın Esed'in kendi halkına yönelik suç eylemlerini görmezden gelmesi, en önemli ahlaki ilkelere samimi bir yaklaşımı olmadığını gösterdiğini" söyledi.

"Esed iktidarsa bu, İran ve Rusya sayesinde"

Mattis, "Esed'in ülkede iktidarı elinde bulundurmasının temel nedeni, İran'ın desteği ve BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararların Rusya tarafından veto edilmesi" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.