Kaşıkçı cinayeti Putin'in Suudi Arabistan programını etkilemedi

Kaşıkçı cinayeti Putin'in Suudi Arabistan programını etkilemedi

Kremlin Sözcüsü Peskov, Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayının Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaret hazırlıklarını etkilemediğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin, Rusya lideri Vladimir Putin'in Suudi Arabistan'a planlanan ziyaretinin hazırlıklarını etkilemediğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın cinayete kurban gitmesinin, Rus lider Putin'in planlanan Suudi Arabistan ziyaretini ne şekilde etkilediği yönündeki soru karşısında şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir şekilde (etkilemedi.) (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ve Kral'ın (Selman bin Abdülaziz el Suud) telefon görüşmelerinin ardından hazırlıkların devam ettiğini açıklamıştık."

Rusya lideri Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud, 25 Ekim'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bu telefon görüşmesinde Kral Selman, Rus lideri, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkında açılan soruşturma konusunda bilgilendirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.