Birleşmiş Milletler'den Suudi Arabistan'a: Kaşıkçı'nın cesedi nerede?

Birleşmiş Milletler'den Suudi Arabistan'a: Kaşıkçı'nın cesedi nerede?

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suudi Arabistan'a Kaşıkçı'nın cesedinin yerini açıklama çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesiyle ilgili bağımsız soruşturmaya uluslararası uzmanların da dahil olması gerektiğini söyledi.

Bachelet, toplanan kanıtlarla ilgili adli incelemenin ve otopsinin soruşturmanın kilit parçaları olduğunu belirterek, Suudi Arabistan'a da Kaşıkçı'nın cesedinin yerini açıklama çağrısı yaptı.

Michelle Bachelet, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uzmanların eldeki kanıt ve görgü tanıklarına da erişimine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bachelet, 2 Ekim'de yaşanan olayı "şoke edici derecede küstah bir suç" olarak tanımladı.

"Cesedin yerini açıklayın"

BM Komiseri, "Kanıtlara ve görgü tanıklarına tam erişimi olan uluslararası uzmanların katılımı, çok arzu edilmektedir... Suudi yöneticilere ivedilikle cesedin yerini açıklamaları çağrısı yapıyorum" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.