Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü açıklandı: Önce boğuldu sonra parçalara ayrıldı

Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü açıklandı: Önce boğuldu sonra parçalara ayrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın önce boğulduğunu, sonra ise cesedinin parçalara ayrıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamaya göre Kaşıkçı başkonsolosluğa girer girmez önce boğularak öldürüldü. Daha sonra ise cesedi parçalara ayrıldı ve ortadan kaldırıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen görüşmelerden somut sonuç elde edilememiştir." ifadeleri kullanıldı.

Başsavcılığın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Varılan mutabakat doğrultusunda Suudi Arabistan Krallığı Başsavcısı Sn. Suud El Muceb ve beraberindeki heyet 28/10/2018 tarihinde Türkiye'ye gelmiş, 29/10/2018 tarihinde de Cumhuriyet Başsavcılığımıza çalışma ziyaretinde bulunmuştur."

İade talebi

"Bu görüşmede; Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarında öldürüldüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasal mevzuatı ve evrensel hukukun genel prensipleri gereği soruşturma ve yargılama yetkisinin Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri'ne ait olduğu beyan edilmiş. Suudi Arabistan'da tutuklandığı bildirilen şüphelilerin ülkemize iadesi talebi yinelenmiştir."

Suudi Arabistan'a iletilen sorular

1. Maktul Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu,

2. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada planlanarak öldürüldüğü tespit edilen Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme eyleminin planlanma aşamasına ilişkin kendi soruşturmaları kapsamında tespit edilen herhangi bir bulgunun olup olmadığı,

3. "Yerli İşbirlikçi" olarak kamuoyuna yansıyan kişinin kim olduğu sorulmuş, bu sorular aynı gün yazılı olarak kendilerine iletilmiştir.

"Suudi Arabistan heyeti 30/10/2018 tarihinde yeniden Cumhuriyet Başsavcılığımızı ziyaret etmiş. bu görüşmede de kendilerine aynı sorular yöneltilerek, cevap beklendiği vurgulanmıştır. Suudi Arabistan Başsavcısı tarafından da sorulara aynı gün içerisinde cevap verileceği beyan edilmiştir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.