Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin emri en üst Suudi makamlardan geldi

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin emri en üst Suudi makamlardan geldi

Yabancı basın için Kaşıkçı cinayeti ile ilgili makale yazan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin Suudi hükümetinin en üst makamlarından geldiğini de biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da öldürülen gazeteci Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak Washington Post'ta bir makale kaleme aldı. Makalede, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin Suudi hükümetinin en üst makamlarından geldiğini de biliyoruz" diye yazan Erdoğan, bununla birlikte emri Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud'un verdiğine inanmadığını belirtti.

"Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Kral Selman'ın verdiğine inanmasının mümkün olmadığını" vurgulayan Erdoğan, "Riyad ile uzun yıllara dayanan dostluğumuz, gözlerimizin önünde işlenen bu planlı cinayeti görmezden geleceğimiz anlamına gelmemektedir" diye devam etti.

Türkiye'nin gayretleri neticesinde tüm dünyanın "Kaşıkçı'nın soğukkanlı biçimde bir suikast timi tarafından öldürüldüğünü öğrendiğini" ifade eden Erdoğan, "Cinayeti işleyenlerin, Suudi Arabistan'da gözaltına alınan 18 şüphelinin içinde olduğunu bildiklerini" kaydetti.

Cumhurbaşkanı, "Hiç kimse bir daha bir NATO müttefikinin toprağında böyle bir suç işlemeye cüret etmemelidir. Bu uyarıyı dikkate almayanlar çok ciddi sonuçlar ile karşılaşacaklardır" ifadelerini kullandı. Suudi yetkililerin planlı cinayetin üstünü örtme çabalarının üzüntü verici olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kaşıkçı'nın öldürülmesinde, kuklacıları teşhis etmeye ve Suudi yetkililerin kime güvenerek bu hareketleri yaptığını ortaya çıkarmaya mecburuz" şeklinde yazdı.

Cumhurbaşkanı ayrıca katlinin üzerinden bir ay geçen gazetecinin "İslami usullere uygun defnedilmeyi hak ettiğini" belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.