"Babamızın cesedi bize verilmeden konu kapanmaz"

"Babamızın cesedi bize verilmeden konu kapanmaz"

Öldürülen gazeteci Kaşıkçı'nın oğulları, "Babamızın cesedi bize verilmeden, ailemiz yas tutamaz ve bu konuyu kapatamaz. İnşallah huzur içinde ölmüştür" açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğulları, "Babamızın cesedi bize verilmeden, ailemiz yas tutamaz ve bu konuyu kapatamaz. İnşallah huzur içinde ölmüştür." açıklamasında bulundu.

Babalarının öldürülmesine ilişkin gelişmeleri basından takip ettiklerini belirten 35 yaşındaki oğul Salah Kaşıkçı, "Kral bu işe karışan herkesin adalete teslim edileceğini söylüyor. Buna inanıyorum. Bu olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Babam Müslüman Kardeşler üyesi değildi"

Babasının Müslüman Kardeşler'e üye olduğu iddialarıyla ilgili konuşan 33 yaşındaki diğer oğul Abdullah, şöyle konuştu:

"Bunlar sadece babama yapıştırılan etiketler, insanlar onun makalelerini okuyup derinine inmiyorlar. Bir insana etiket yapıştırmak kolaylarına geliyor. O hiçbir zaman bir muhalif olmadı. Monarşiye ve bunun ülkeyi bir arada tutan unsur olduğuna inandı. Ülkesinin içinden geçtiği dönüşüme de yürekten inanıyordu."

"Suudi Arabistan'la stratejik ilişkilerimizi devam ettireceğiz"

Diğer yandan Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kaşıkçı'nın ölümünden sorumlu olanların cezalandırılacağını ancak Suudi Arabistan ile olan stratejik ilişkilerin devam ettirileceğini söyledi.

Bir televizyon kanalına konuşan Pompeo, "Bu cinayeti işleyenleri sorumlu tutacağız. Aynı zamanda ABD'nin Suudi Arabistan'la olan stratejik ilişkisini koruyacağız." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.