Şili Cumhurbaşkanı: Venezuela'da diktatörlük var

Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, Alman Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada 'Venezuela'da yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında bir ayrım olmadığını, ifade özgürlüğü ve insan haklarına saygının olmadığını' belirtti.

Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, uluslararası topluma, Venezuela’da son verilmesi gereken insan hakları ihlalleri olduğuna dair ‘net ve detaylı’ bir mesaj vermesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Hamburg’da, Venezeula’da insanlığa karşı suç işlendiğine ilişkin pek çok gösterge olduğunu söyleyen Pinera, Alman Haber Ajansı’na (DPA), “Askeri müdahale iyi biri seçenek değil. Bizce Venezuela halkının özgürlüğünü ve demokrasisini geri kazanabilmesi için elden ne geliyorsa yapılmalıdır. Zira Venezuela’da şu an demokrasi değil diktatörlük söz konusu. Yani yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında bir ayrım yok, ifade özgürlüğü yok, yasanın üstünlüğü yok, insan haklarına saygı yok; çok sayıda siyasi mahkûm var” açıklamasını yaptı.

Venezuela’da insanlığa karşı işlenen suçları sorgulamak için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne gelen talebe ilişkin sorulan soruya ise Pinera şu yanıtı verdi:

“Biz, Amerikan Ülkeler Kuruluşu (Organization of American States/OAS) ile Uzmanlar Komisyonu’nun insanlığa karşı suç işlendiğine dair pek çok kanıt içeren raporundan haberdarız. Bundan dolayı çeşitli ülkelerden oluşan bir grup bu raporu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sundu. Bu konuda Fransa’dan da destek aldık.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Ekvator Venezuela Büyükelçisi'ni sınır dışı ediyor
ABD Venezuela üzerindeki baskısını arttıracak
"Venezuela askerleri Maduro'ya karşı harekete geçmeli"

Haberler Haberleri