ABD Venezuela üzerindeki baskısını arttıracak

ABD Venezuela üzerindeki baskısını arttıracak

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Venezuela hükümetine karşı mali ve diplomatik baskıyı arttıracaklarını belirtti.

Mnuchin, ABD’nin Venezuela üzerindeki ekonomik ve diplomatik baskılarını artıracağını açıklarken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu kendi borçlarını devlet kaynaklarını kullanarak ödemeye çalışmakla suçladı.

“Mali akışı durduracağız”

Mnuchin, “Venezuela halkının da desteği ile rejimin ortaya çıkardığı zorluklarla başa çıkmaya karar verdik. Maduro hükümeti üzerindeki mali ve diplomatik baskıyı güçlendirerek, Venezuela’dan gelen yasa dışı mali akışları durduracağız. Maduro’nun yıkıcı politikaları her yıl devam ediyor. Venezuela halkının çoğu ekonomik gücünü kaybediyor ve toparlanmaları giderek zorlaşıyor” dedi.

Mnuchin ayrıca, dün Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantılarının oturum aralarında, Venezuela’daki krizi tartışmak üzere Avrupa ve Latin Amerikalı mevkidaşları ile bir araya geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.