Sputnik'in Suriyeli sığınmacılara karşı çarpıtma politikası sürüyor

Sputnik Türkiye, Türkiyeli STK'ların yapacağı mitingi Suriyeli sığınmacıların yapacağı yönünde bir çarpıtma haber yayınladı.

Sputnik Türkiye, Türkiyeli STK'ların yapacağı mitingi Suriyeli sığınmacıların yapacağı yönünde bir çarpıtma haber yayınladı.

Sputnik Türkiye'nin internet sitesinde "Soylu 'Yaptırmayız' demişti; Suriyeliler eylem kararı aldı" başlığıyla yayınlanan haberde, 27 Temmuz günü İstanbul Fatih'te Suriyeli sığınmacılara destek amacıyla Türkiyeli STK'ların yapacağı eylem, Suriyeli sığınmacılar tarafından düzenleneceği yönünde aktarıldı.

Yayınlanan haberde, eylemin İstanbul'da yaşayan Suriyeliler tarafından gerçekleştirileceği iddia edilse de, söz konusu eylem ÖZGÜRDER, Mülteci Hakları Derneği, Mazlumder ve Hukukçular Derneği tarafından organize ediliyor.

Twitter üzerinden paylaşılan çarpıtma haber kısa süre içerisinde çok sayıda etkileşim aldı

Sputnik, yaptığı haberde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz gün İstanbul'da Suriyelilerin eylem yapmasına izin verilmeyeceğine dair açıklamalarına yer vererek, Türkiyeli STK'ların yapacağı eyleme yönelik provakatif bir algı oluşturdu.

Haber içindeki görselde eylemi Türkiyeli STK'ların düzenleyeceği açıkça görülse de Sputnik eylemi Suriyeli sığınmacıların düzenleyeceğini iddia etti

Rusya'ya bağlı Sputnik'in Türkçe yayın yapan "Sputnik Türkiye" sitesi daha önce de birçok kez, toplumda Suriyeli mültecilere yönelik provakatif bir tutum oluşturmaya yönelik haberler yapmakla suçlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Rus haber ajansı Sputnik: Türkiye'nin gözlem noktasında Kafkas savaşçılar var
Provokatör gruplar Türk STK'ların 'sığınmacılara destek' eylemine saldırdı
Doğru bilinen yanlışlar: Türkiye'deki Suriyeliler hangi haklara sahipler?

Haberler Haberleri