Provokatör gruplar Türk STK'ların 'sığınmacılara destek' eylemine saldırdı

Provokatör gruplar Türk STK'ların 'sığınmacılara destek' eylemine saldırdı

İstanbul Saraçhane'de Türk STK'lar tarafından düzenlenen destek eylemi provokatör grupların saldırısına uğradı.

İstanbul'da Türk STK'lar tarafından düzenlenen destek eyleme provokatör gruplar saldırdı.

İstanbul Fatih'te bulunan Saraçhane Parkı'nda Türkiyeli sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen destek eylemi kim olduğu bilinmeyen gruplar tarafından saldırıya uğradı.

Polis koruması altındaki eylem alanının etrafında toplanan ve slogan atan grup, eylem alanına doğru ilerlemek istedi.

Saldırıyı düzenleyen grup, polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı.

ÖZGÜRDER, Mülteci Hakları Derneği, Mazlumder ve Hukukçular Derneği tarafından organize edilen ve geniş çaplı katılımlar gerçekleşen eylem sosyal medyada "Suriyeliler tarafından gerçekleştirilen eylem" olarak lanse edilmişti.

Eylemde konuşan ÖZGÜRDER Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, "Türkiye'deki Suriyelilerin Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın başını çektiği isimler tarafından hedef gösterildiğini" belirtti.

Sosyal medyada, eylemin Suriyeliler tarafından gerçekleştirileceği iddiası yayılarak, eyleme yönelik olası saldırı ve müdahaleler kışkırtılmıştı.

Birçok medya organı ve sosyal medya hesabı, eylemi "Suriyeli sığınmacıların" gerçekleştireceği iddiasını ortaya atarak, eyleme müdahale edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.