Sudan'da BM güçlerine saldırı: 6 Bangladeş askeri öldü

Sudan'da Bangladeşli BM barış gücü askerlerine yönelik saldırıda 6 askerin öldüğü bildirildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Sudan'da bir Birleşmiş Milletler tesisine insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 6 barış gücü askerinin öldüğünü açıkladı.

Guterres yaptığı açıklamada, saldırının Cumartesi günü Kordofan'ın orta bölgesindeki Kadugli kentinde bulunan BM barış gücü lojistik üssünü vurduğunu söyledi. Saldırıda 8 asker de yaralandı.

Ölenlerin tamamı BM Abyei Geçici Güvenlik Gücü'nde (UNISFA) görev yapan Bangladeş askerleri.

Guterres yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sudan'ın Kadugli kentindeki Birleşmiş Milletler barışı koruma lojistik üssünü hedef alan korkunç insansız hava aracı saldırılarını şiddetle kınıyorum. Birleşmiş Milletler barış gücü askerlerini hedef alan saldırılar uluslararası hukuk kapsamında savaş suçu teşkil edebilir. Bugün Güney Kordofan'da barış gücü askerlerine karşı yapılan saldırı gibi saldırılar haklı gösterilemez. Hesap verilebilirliğin sağlanması gerekir."

Sudan ordusu yaptığı açıklamada saldırıdan Hızlı Destek Kuvvetleri'ni (HDK) sorumlu tuttu.

Bangladeş'in geçici lideri Muhammed Yunus da yaptığı açıklamada "saldırıdan derin üzüntü duyduğunu" belirterek, BM'den "ülkesinin personeline gerekli her türlü acil desteğin sunulmasını sağlamasını" istedi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri