Suriye'nin başkenti Şam'da Kovid-19 patlaması yaşanıyor

Suriye'de Esed rejiminin kontrolündeki başkent Şam'da koronavirüs vakalarının ciddi oranda arttığı belirtiliyor.

Suriye'de Esed rejiminin kontrolündeki başkent Şam'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının ciddi oranda artış gösterdiği bildiriliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, başkent Şam'da Kovid-19 salgını her geçen gün yayılırken, Esed rejimine bağlık tıbbi kurumlar salgının önünü alamıyor.

Salgının yayılmasında Esed rejiminin koronavirüs krizini gizlemeye çalışmasının ve askeri hareketliliğin yattığı ifade ediliyor. Başkent Şam ve çevresinde Esed rejimine bağlı milis güçlerin yanı sıra İran destekli Şii milis güçler aktif durumda.

Daha önce de İran destekli Şii milis güçlerin mobilizasyonunun Suriye'de koronavirüsü yaydığı ifade edilmişti.

Suriye'nin kuzeyindeki vakalar Şam merkezli

Suriye'nin diğer bölgelerindeki vakaların da başkent Şam kaynaklı olduğu dile getiriliyor.

Ülkenin kuzeybatısında bulunan, muhaliflerin kontrolündeki İdlib kenti ve çevresindeki koronavirüs vakalarının başkent Şam'dan gelenler nedeniyle yayıldığı ifade ediliyor.

Öte yandan YPG kontrolündeki bölgelerde rastlanan vakaların da çoğunlukla başkent Şam'ı yakın zamanda ziyaret eden kişiler olduğu ifade ediliyor.

Rejim gizliyor

Esed rejimi şimdiye kadar ülkede toplam 847 koronavirüs vakasına rastlandığını, 46 kişinin öldüğünü öne sürüyor.

Ancak bağımsız kaynaklar rejimin ülkedeki vakaları gizlediği, gerçek vaka ve ölüm sayısının ise açıklanan rakamların oldukça üzerinde olduğu görüşünde.

Bölge kaynakları özellikle başkent Şam'da durumun iç açıcı olmadığını, sivillerin koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtiyor.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde, salgın nedeniyle nefessiz bir şekilde yolda yatan bir sivil göze çarparken, yerel aktivistler krizin günden güne derinleştiği görüşünde.

Kaynak: Mepa News 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Foreign Policy: Suriye'de rejim bölgelerindeki Kovid-19 salgını tahmin edilenin çok ötesinde
MEI raporu: Suriye'de rejim kontrolündeki bölgelerde Kovid-19 kontrolden çıktı
Suriye'de YPG kontrolündeki bölgelerde yeni Kovid-19 vakaları

Haberler Haberleri