Foreign Policy: Suriye'de rejim bölgelerindeki Kovid-19 salgını tahmin edilenin çok ötesinde

Foreign Policy: Suriye'de rejim bölgelerindeki Kovid-19 salgını tahmin edilenin çok ötesinde

Amerikan Foreign Policy dergisi dün yayınladığı bir raporda, Suriye'de rejim kontrolündeki bölgelerde salgının boyutlarının tahmin edilenin ötesinde olduğunu vurguladı.

Amerikan Foreign Policy dergisi dün yayınladığı bir raporda, Suriye'de rejim kontrolündeki bölgelerde, Esed rejiminin halen itiraf etmemesine rağmen büyük bir Kovid-19 salgını olduğunu vurguladı.

Dergi, ateşi ve ağır yorgunluğu olan Enes Abdullah'ın (takma ad) Şam'daki El-Müctehid Hastanesine gittiğini, akabinde 12 saat içinde öldüğünü ve hızlıca Şam kırsalındaki Necha mezarlığına gömüldüğünü bildirdi.

Doktorların Abdullah'ın ailesine, oğullarına "Kovid-19" bulaştığını söylediğini ve Necha'ya defnedildiğinin belirtildiğinin aktarıldığı raporda, Abdullah'ın ölüm nedeninin ise 'Zatürre' olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Enes Abdullah'ın erkek kardeşi dergiye yaptığı açıklamada, "Doktorlar ona önce bir solunum cihazı verdi. Nefes alıyordu ama daha sonra onu başka bir kişiyi yaşatmak için götürdüler. Ölümüne neden olan tam da bu." ifadelerini kullandı.

Enes Abdullah'ın kardeşi, dergiye "Devletin rakamları azaltabilmesi için doktorlardan gerçek nedeni gizlemelerini isteyip istemediklerini bilmiyoruz, ancak her şey çok kafa karıştırıcı, daha fazla konuşmak istemiyorum zira buradaki durumumuzu biliyorsunuz." açıklamasında bulundu.

Esed rejimine bağlı Sağlık Bakanlığı'nın Çarşamba günü 75 yeni Kovid-19 vakasının kayıt altına alındığını duyurmasıyla birlikte, rejim kontrolündeki bölgelerde kaydedilen salgın sayısının 2.440'a yükselmesi dikkat çekici.

Rejim kontrolündeki bölgeler, tıbbi hizmetlerin eksikliği, hastanelerin aşırı kalabalık olması ve en temel gereksinimlerden yoksunluğu ışığında Kovid-19'un önemli ölçüde yayılmasına tanık oluyor.

Birleşmiş Milletler, Suriye'de uzun yıllar süren savaş sebebiyle zaten tükenmiş ve kırılgan olan sağlık sektörü konusunda uyarıda bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.