Taliban'dan Rusya'daki 'Barış Konferansı' ile ilgili açıklama

9 Kasım 2018 tarihinde, Rusya'nin başkenti Moskova'da Afganistan konulu bir konferans gerçekleştirilecek.

9 Kasım 2018 tarihinde, Rusya'nin başkenti Moskova'da Afganistan konulu bir konferans düzenlenecek.

Taliban ve Kabil hükümetine bağlı delegasyonların da bir araya geleceği 'Barış Konferansı' ile ilgili Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid tarafından bir açıklama yayınlandı.

Kabil hükümeti ile herhangi bir görüşme yapılmayacağını ifade eden Taliban sözcüsünün açıklamasından öne çıkan başlıklar şunlar:

"Konferansa İslam Emirliği'nden beş kişilik bir delegasyon (Hacı Muhammed Abbas Stanikzay, Mevlevi Selam Hanefi, Şeyhul Hadis Mevlevi Şahabeddin Dilaver, Mevlevi Ziyaurrahman Medeni ve Hacı Muhammed Suheyl Şahin) katılacağı için bahsedilmesi gereken birkaç nokta mevcut:

1- İslam Emirliği'nin temsilcileri, katılımcılara İslam Emirliği'nin Afganistan'daki işgali sona erdirmeye dair politikasını açık bir şekilde anlatacak.

2- Bu konferans herhangi bir taraf ile görüşmeler yürütmeye dair değil, Afganistan meselesine barışçıl bir çözüm bulmaya ilişkin.

3- Kabil yönetimi ile herhangi bir şekilde görüşme yapılmayacak.

4- Bu konferans Kabil hükümetinin sorumluluğunda bir konferans olmayacak..

5- Bu konferansa katılmakla, İslam Emirliği'nin uluslararası statüsü daha da sağlamlaştırılacak.

6- İslam Emirliği'nin böylesi diplomatik çabaları, İslam Emirliği'nin siyasi sahadaki aktif, açık ve bağımsız diplomasisini ve siyasetini ortaya koymaktadır."

Söz konusu yayında kullanılan dil, akademik çalışmalara orijinal haliyle kaynaklık edebilmesi için olduğu gibi aktarılmıştır.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Taliban Siyasi Ofis sözcüsü Süheyl Şahin TRT World'e röportaj verdi
Taliban'ın katıldığı Moskova konferansının ayrıntıları
Moskova'da Taliban'ın katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Afganistan konferansı' sona erdi

Haberler Haberleri