Moskova'da Taliban'ın katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Afganistan konferansı' sona erdi

Moskova'da Taliban'ın katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Afganistan konferansı' sona erdi

Moskova'da gerçekleşen uluslararası konferansa Taliban heyeti de katıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Afganistan üzerine düzenlenen konferans bugün gerçekleşti. Konferansa birçok farklı ülkenin temsilcilerinin yanı sıra Taliban temsilcileri de katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptı. Lavrov "Afganistan Yüksek Barış Konseyi ile Taliban temsilcilerinin burada bulunmasından memnunuz. Onların bugünkü etkinliğe katılımı, hükümet, Taliban ve ülkenin toplumsal ve siyasi çevreleri arasında doğrudan müzakerelerin başlaması için gereken koşulların oluşmasına önemli bir katkı sunacak." ifadesini kullandı.

Konferansa ABD, Çin, İran, Hindistan, Pakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Kabil hükümeti heyetleri de katıldı.

Taliban temsilcileri "ülkedeki işgalin bir an önce sona ermesi, işgalcilerin ülkeyi terk etmesi ve Afganistan'ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini" vurguladı. Taliban heyeti ile Kabil hükümetine bağlı resmi olmayan delegasyon arasında herhangi bir görüşme gerçekleşmedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.