Trump: Petrol fiyatlarındaki düşüş kısa vadeli

ABD Başkanı Donald Trump petrol fiyatlarındaki rekor düşüşün kısa vadeli olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü üyeleriyle Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısının gündeminde petrol piyasalarındaki durum vardı. ABD’de petrol fiyatlarındaki rekor düşüşü kısa vadeli olarak niteleyen Trump, bu durumun ‘’mali sıkışıklıktan’’ kaynaklandığını ve bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Trump ayrıca yönetiminin, piyasayı canlandırmak için Suudi Arabistan’dan petrol sevkiyatını durdurmayı değerlendirebileceğini söyledi.

Koronavirüs salgını yüzünden enerjiye talebin azalmasıyla fiyatı gittikçe düşen petrol Pazartesi günü tarihte ilk kez negatif fiyattan işlem görmüştü.

'Koronavirüsle mücadele'

Başkan Trump, koronavirüsle mücadele konusunda da testlerin sayısını arttırmak için gerekli kaynaklara sahip olduklarından emin olmak adına eyalet valileriyle birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Ülkenin bazı kesimlerinde düzenlenen protestolara rağmen, Amerikalıları sosyal mesafe kurallarına uymayı sürdürmeye çağıran Trump, ‘’Bu zamanda Amerikalılar sıkı tedbirleri elden bırakmamalı ve hijyene, sosyal mesafeye ve açıkladığımız diğer koruyucu önlemlere özen göstermeye devam etmeli’’ diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Küresel piyasalar petrol fiyatlarındaki tarihi düşüşle sarsıldı
Petrol fiyatları tarihte ilk kez eksiye düştü
ABD petrolü son 21 yılın en düşük seviyesinde

Haberler Haberleri