Türkiye'den Eş Şebab'ın saldırılarına kınama

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Eş Şebab'ın geçtiğimiz gün Somali'de gerçekleştirdiği saldırılar kınandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Eş Şebab'ın geçtiğimiz gün Somali'de gerçekleştirdiği saldırılar kınandı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün (3 Nisan) Somali Ulusal Ordusu birliklerini ve masum sivilleri hedef alan terör saldırıları neticesinde Somali'de çok sayıda asker ve sivilin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Sözkonusu menfur terör saldırılarını kuvvetle kınıyor, dost ve kardeş Somali hükümeti ile halkına içten taziyelerimizi sunuyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Türkiye, terörle mücadelesinde Somali hükümeti ve halkının yanında durmaya kararlılıkla devam edecektir."

Süreç

El Kaide'nin Doğu Afrika'daki yapılanması olarak tanınan Eş Şebab, dün başkent Mogadişu'nun yaklaşık 100 kilometre güneyinde ordu güçlerine ait askeri merkezlere yönelik saldırılar gerçekleştirmiş, bu saldırılar neticesinde Mogadişu merkezli yönetime bağlı askeri güçlerden çok sayıda kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Öte yandan Mogadişu yönetimine bağlı askeri kaynaklardan yapılan açıklamalarda, bölgede yaşanan çatışmalarda çok sayıda Eş Şebab savaşçısının öldürüldüğü ve birçoğunun da canlı olarak yakalandığı ifade edilmişti.

Türkiye Somali'de Eş Şebab'a karşı yürütülen askeri operasyonlarda Mogadişu yönetimine bağlı ordu güçlerine sağladığı destekle biliniyor. 

Öte yandan Türkiye'nin ülke dışındaki en büyük askeri üssü de Somali'de.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Türkiye'nin Somali ordusuna verdiği MPT-76'lar Eş Şebab'ın eline geçti

Haberler Haberleri