Yahudi yerleşimciler Ramazan'da Filistinlilere saldırılarını artırdı

İsrail'de aşırı sağcı hükümetteki üst düzey isimlerin desteklediği Yahudi yerleşimcilerin Huvara köyüne yaptığı baskında 6 Filisstinlinin yaralandığı bildirildi.

İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesini protesto ederken, Yahudi yerleşimciler bir kez daha işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Nablus'un Huvara köyüne baskın düzenledi.

Huvara Konseyi Haaretz'e yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin, dün İsrail ordusunun koruması altında ve İsrail polisi ile birlikte söz konusu köye baskın düzenlediğini ve Filistinlilere zarar verdiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Yahudi yerleşimcilerin Huvara köyünde Filistinlileri darp etmesi ve biber gazı ile saldırı gerçekleştirmesi sonrasında 6 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Yerel kaynaklar, radikal Yahudi yerleşimcilerin yaralıları hastaneye nakletmek için Huvara'ya girmek isteyen ambulansa engel olup aracın ön ve arka camlarını kırdığını belirtti. Baskınlarda birkaç Filistinlinin de İsrail güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail'in bir sonraki duyuruya kadar Huvara'daki esnaftan kepenk kapatmasını istediği öğrenildi.

Radikal Yahudi yerleşimcilerin İsrailli yetkililerce desteklendiği biliniyor. Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında zaman zaman İsrailli askerler de yer alıyor. Ramazan ayında söz konusu saldırıların arttığı dikkat çekiyor.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı saldırılarını teşvik ettiği, hatta Huvara köyünün yok edilmesi gerektiğini savunduğu da biliniyordu.

Yahudi yerleşimciler, geçen ay Huvara'ya düzenlediği saldırılarda 1 Filistinliyi öldürmüş, onlarcasını yaralamıştı.

İsrail'de aşırı sağcı hükümetteki üst düzey isimlerin de desteğiyle Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında artış gözlemleniyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

BAE ile İsrail ilişkileri çıkmaza mı girdi?
Mescid-i Aksa'da Ramazan Yahudi yerleşimcilerin saldırılarıyla başladı
Yahudi yerleşimcinin bıçakladığı Filistinli bir ay süren yaşam mücadelesini kaybetti

Haberler Haberleri