ABD Dışişleri Bakanı Blinken Pakistanlı mevkidaşı Zerdari ile Afganistan'ı görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Pakistanlı mevkidaşı Zerdari ile Afganistan'ı görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Pakistanlı mevkidaşı Zerdari ile Afganistan'ın yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleleri de ele aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pakistanlı mevkidaşı Bilaval Butto Zerdari ile telefonda görüştü.

İkili dün yaptıkları telefon görüşmesinde bölgesel ve uluslararası meseleleri ele aldı.

Blinken ile Zerdari arasında yapılan görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı ilan ettiği savaşın istikrarı bozan yansımaları masaya yatırıldı.

ABD ve Pakistan'ın "barış dolu ve istikrara sahip bir Afganistan'a" dair ortak çıkarları ele alınan görüşmede ayrıca Blinken, "Pakistan halkının terör saldırılarından son derece muzdarip olduğunu ve ABD'nin Pakistan'la terörle mücadele üzerine ortaklığını sürdürme kararlılığını" teyit etti.

İslamabad yönetimi daha önce Pakistan Talibanı'nın (TTP) faaliyet gösterdiği iddiasıyla Afganistan topraklarını vurmakla tehdit etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin teknik ve kalkınma girişimleri ile güçlü ticari ve yatırım ilişkileri aracılığıyla Pakistan'la sıkı bağlar kurmaya devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.