Pakistan ile İran istihbarat paylaşımını artırıyor

Pakistan ile İran istihbarat paylaşımını artırıyor

Pakistan ile İran sınır hattında silahlı grupların saldırılarını artırması sonrası iki ülke güvenlik ve istihbarat paylaşımını artırmaya yöneldi.

(Fotoğraf: president.ir)

Pakistan ve İran orduları, sıınırda silahlı grupların saldırılarına karşı iş birliğini artırma kararı aldı.

En üst düzey askeri yetkili olarak Pakistan ordusunun başında bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı General Asım Münir sınır bölgelerinde silahlı grupların faaliyetlerine karşı önlemler alınması amacıyla Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü.

İki ülke arasında güvenlik alanında iş birliğini artırma kararı, Münir'in İran'ın başkenti Tahran'a yaptığı ziyaret sonrasında alındı.

Münir, iki ülkenin sınır güvenliğini artırmak için "önemli anlaşmalara" imza attığını söyledi.

Pakistan ile İran'ın "Terörün ortak bir tehdit" olarak vurgulandığı anlaşma bildirisinde "İstihbarat paylaşımı ve terör ağlarına karşı etkili aksiyonlar yoluyla sınır bölgelerindeki terörizm tehdidinin kökünü kurutmaya ve güvenlik alanında iş birliğini arttırmanın yollarının araştırılması taahhüt edildi." ifadeleri kullanıldı.

İran-Pakistan sınır hattında saldırılar

1 Haziran'da İran sınır hattında düzenlenen silahlı saldırıda iki Pakistan askerinin öldüğü açıklanmıştı. Pakistan güvenlik güçleri ise bölgede arama-tarama operasyonu başlatmış ve İranlı makamlarla da temasa geçmişti.

Öte yandan 21 Mayıs'ta İran'ın Sistan-Belucistan bölgesinde sınır hattındaki Sarovan kenti yakınlarındaki İran sınır muhafızları, Pakistan toprakları içerisinden düzenlenen bir saldırıya uğramış ve 5 asker ölmüştü.

İran-Pakistan sınır hattında Beluç silahlı grupların aktif olduğu biliniyor. Bu grupların bazıları İran'dan Pakistan'a bazıları ise Pakistan'dan İran'a saldırılar düzenliyor.

İki ülke yönetimleri ise sınır bölgesinde silahlı grupların artan saldırılarına karşı güvenlik ve istihbarat paylaşımı konusunda iş birliği yapmayı hedefliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.