Pakistan'da polis noktasına saldırı: 4 ölü

Pakistan'da polis noktasına saldırı: 4 ölü

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde bir polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 3 polis ve 1 milisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ulusal kanalların aktardığı habere göre, Belucistan'ın Şerani bölgesinde güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 3'ü polis 1'i silahlı milis olmak üzere güvenlik güçlerinden 4 kişi öldü.

Saldırıyı üstlenen olmazken çatışmaya karıştığı ifade edilen 1 kişi olay yerinde vurularak öldürüldü.

Pakistan'ın Belucistan bölgesi sık sık güvenlik güçlerinin hedef alındığı saldırılarla gündeme geliyor. Bölgede Pakistan Talibanı olarak bilinen TTP'nin saldırıları sürerken etnik Beluç silahlı gruplar da Pakistan güvenlik güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Pakistan'da özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda son dönemde ciddi artış yaşanıyor.

İslamabad yönetimi saldırılarda Afganistan'da konuşlu olduğunu öne sürdüğü TTP'yi sorumlu tutarken Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi bunu reddediyor.

Pakistan yönetimi ABD ve NATO'nun 2001-2021 yılları arasındaki Afganistan işgali döneminde işgal güçlerine hava sahasını açmış, ABD'ye ait savaş uçakları ve insansız hava araçları Pakistan hava sahasını kullanarak bölgede çok sayıda saldırı düzenlemişlerdi.

Ancak Pakistan yönetimi ABD işgalinin sona erdiği Ağustos 2021'den bu yana ABD'ye hava sahasını kapattığını öne sürüyor. Bölge uzmanlarına göreyse ABD'ye ait silahlı insansız hava araçları halen Pakistan hava sahasını kullanarak Afganistan üzerinde yoğun uçuşlar gerçekleştiriyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.