ABD Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Ürdün ve İsrail'e gidecek

ABD Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Ürdün ve İsrail'e gidecek

ABD uzun bir süredir İsrail'in pozisyonunu destekleyecek şekilde Hamas ile ateşkes müzakerelerinde arabuluculuk yapıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD ve İsrail liderlerinin rehineleri serbest bırakma görüşmelerini ele almalarının ardından, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Çarşamba gününe kadar İsrail ve Ürdün'ü ziyaret edeceğini açıkladı.

Blinken'in her iki ülkeye de gideceğini doğrulayan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD'nin en üst düzey diplomatının uçağının Pazar günü İrlanda'da yakıt ikmali yaptıktan sonra Suudi Arabistan'a geçeceğini söyledi.

Seyahat, Başkan Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısını durdurmak için devam eden görüşmeler hakkında telefonla konuşmalarının ardından açıklandı.

Mısır, Katar ve ABD aylardır İsrail ve Hamas arasında yeni bir ateşkes sağlanması için arabuluculuk yapmaya çalışıyor.

Ancak ABD'nin ateşkes görüşmelerinde açık bir şekilde İsrail'den yana tavır aldığı dikkatlerden kaçmadı.

Biden ayrıca İsrail'in bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah kentine bir operasyon başlatması konusundaki endişelerini yineledi.

Dışişleri Bakanlığı iki durakla ilgili ayrıntıları hemen açıklamadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Suudi Arabistan'daki önceki durağı duyuran açıklamasında Blinken'ın ateşkes çabaları üzerinde çalışacağını söyledi ancak ekledi: "Filistin halkı ile ateşkes arasındaki engel Hamas'tır."

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.