ABD: Gazze'yi artık Hamas yönetmeyecek

ABD: Gazze'yi artık Hamas yönetmeyecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, savaşın ardından Gazze'nin artık Hamas tarafından yönetilmeyeceğini idade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, çatışmalar sona erdiğinde Gazze'nin Hamas tarafından yönetilemeyeceğini söyleyerek Beyaz Saray'ın tutumunu yineledi.

G7 dışişleri bakanlarının Çarşamba günü Japonya'da gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından gazetecilere konuşan Blinken, "kalıcı barış ve güvenlik için gerekli temel unsurları" sıraladı. ABD'nin çatışma sonrası senaryolar üzerine bir görüşme başlatmaya istekli olduğunu kaydetti.

Blinken ayrıca çatışma sona erdikten sonra Gazze'nin İsrail tarafından yeniden işgal edilmemesi gerektiğini vurgularken Hamas'ın ise bölge yönetiminden uzaklaştırılacağını dile getirdi.

Bu açıklama bölgenin doğrudan İsrail yönetimine girmeyeceği ve Batı Şeria'ya benzer bir biçimde idare edileceği şeklinde yorumlanıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada savaşın ardından İsrail'in Gazze'de güvenlik kontrolünü ele alacağını öne sürmüştü.

Blinken, çatışmanın sonunda bir geçiş dönemine ihtiyaç olabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.