ABD ve müttefiklerinden Husilere askeri müdahale tehdidi

ABD ve müttefiklerinden Husilere askeri müdahale tehdidi

ABD Husileri Yemen'e askeri müdahalede bulunmakla tehdit etti.

Amerika Birleşik Devletleri ve 12 müttefiki Çarşamba günü Yemen'deki Husilere Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarını durdurmaları, aksi halde bir askeri harekatla karşı karşıya kalacakları yönünde "son bir uyarıda" bulundu.

Bildiri ABD, Almanya, Avustralya, Bahreyn, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Singapur ve Yeni Zelanda tarafından imzalandı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Mesajımız: Bu yasa dışı saldırıların derhal sona erdirilmesi ve hukuksuz bir şekilde alıkonulan gemi ve mürettebatın serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Husiler hayatları, küresel ekonomiyi ve bölgenin kritik su yollarında serbest ticaret akışını tehdit etmeye devam ederlerse sonuçlarının sorumluluğunu taşıyacaklardır."

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili saldırıların sürmesi halinde nasıl bir karşılık verileceğine ilişkin detay vermedi ancak "İran destekli Husilerin ABD ve müttefiklerinden başka bir uyarı beklememesi gerektiğinin" altını çizdi.

Husiler haftalardır Kızıldeniz'de ve Aden Körfezi'nde İsrail'le bağlantılı olduğunu belirttikleri gemilere saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.