Yemen'deki Husiler BM'nin Kızıldeniz kararını kınadı

Yemen'deki Husiler BM'nin Kızıldeniz kararını kınadı

Yemen'deki Husiler şu ana dek bölgede birçok ticari gemiye saldırı düzenledi.

Yemen'deki Husi Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el Husi Perşembe günü yaptığı açıklamada BM'nin Kızıldeniz'de seyrüsefere ilişkin kararının "siyasi bir oyun" olduğunu ve uluslararası hukuku ihlal edenin ABD olduğunu söyledi.

BM Güvenlik Konseyi Çarşamba günü Yemen'deki Husilerden Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılara derhal son vermelerini talep etti ve gerilimin tırmanmaması konusunda uyarıda bulunurken gemileri koruyan ABD öncülüğündeki görev gücünü de zımnen onayladı.

El Husi, eski adıyla Twitter olarak bilinen X platformunda yaptığı paylaşımda, Yemen silahlı kuvvetlerinin yaptıklarının meşru savunma çerçevesinde olduğunu ve karşılaştıkları her türlü eylemin bir karşılığı olacağını söyledi.

El Husi, "Güvenlik Konseyi'ni 2.3 Milyon insanı Gazze'deki İsrail-Amerikan kuşatmasından derhal kurtarmaya çağırıyoruz" dedi.

Ülkedeki iç savaşta Yemen'in büyük bölümünü ele geçiren İran destekli Husiler, Gazze'deki İsrail saldırısına karşı savaşan Hamas'a destek vermek amacıyla İsrail bağlantılı ya da İsrail limanlarına giden gemilere saldırma sözü vermişti.

Kaynak: Mepa News, Reuters

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.