Yemen'deki Husilerin lideri ABD'yi tehdit etti: "Geri adım atmayacağız"

Yemen'deki Husilerin lideri ABD'yi tehdit etti: "Geri adım atmayacağız"

Yemen’deki Husilerin lideri Abdülmelik el Husi Perşembe günü televizyonda yaptığı bir konuşmada ABD'yi tehdit etti.

Yemen’deki Husilerin lideri Abdülmelik el Husi Perşembe günü televizyonda yaptığı bir konuşmada, ABD'nin Yemen'deki Husilere yönelik herhangi bir saldırısının karşılıksız kalmayacağını tehdidinde bulundu.

Husi, verilecek herhangi bir yanıtın, "insansız hava araçları ve füzelerinin Kızıldeniz'de bir ABD gemisini hedef aldığı son saldırıdan" daha büyük olacağını söyledi.

Abdulmelik Husi, "Herhangi bir Amerikan saldırısı karşılıksız kalmayacaktır. Bu yanıt, yirmi insansız hava aracı ve çok sayıda füzeyle gerçekleştirilen saldırıdan daha büyük olacaktır" dedi.

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılar gerçekleştiriyordu.

Bu saldırılar sonucunda bazı nakliye şirketleri operasyonlarını askıya aldı veya bunun yerine Afrika çevresinden daha uzun bir rotayı tercih etti.

El Husi konuşmasında, "İsrail'le bağlantılı gemileri hedef almakta daha kararlıyız ve bundan geri adım atmayacağız" dedi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum