ABD: Wagner'in saldırısından Rusya'yı sorumlu tutarız

ABD: Wagner'in saldırısından Rusya'yı sorumlu tutarız

ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Rus paralı asker grubu Wagner tarafından NATO üye ülkelerine düzenlenecek herhangi bir saldırının Rusya tarafından gerçekleştirilmiş gibi değerlendirileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Rusya'da kalkışma yapmasının ardından Belarus'a sürgün edilen Wagner'in NATO ülkelerine saldırmasının nasıl değerlendirileceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Thomas-Greenfield, pazartesi günü New York'ta gazetecilere verdiği demeçte, Wagner tarafından NATO'ya üye ülkelerin topraklarına yapılacak herhangi bir saldırıyı Rusya tarafından gerçekleştirilmiş bir saldırı olarak kabul edeceklerini söyledi.

ABD'nin BM Büyükelçisi, Wagner paralı askerlerinin Polonya sınırındaki varlığı ve bunun NATO'ya gerçek bir tehdit oluşturup oluşturmadığı hakkındaki bir soruya "Rus hükümetinin komutası altındaki -zira Rus hükümetinden bağımsız hareket etmiyorlar- bu grubun hepimiz için bir tehdit olmasından kesinlikle endişe duyuyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Thomas-Greenfield, "Wagner tarafından düzenlenebilecek herhangi bir saldırının Rus hükümetinin gerçekleştirdiği bir saldırıymış gibi değerlendirileceğini" ifade etti.

Rusya'daki kalkışmanın sona ermesinin ardından Belarus'a sürgün edildiği kaydedilen Wagner paralı askerlerinin Polonya sınırında varlık gösterdiği öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.