Polonya: Rus Wagner güçleri topraklarımıza girebilir

Polonya: Rus Wagner güçleri topraklarımıza girebilir

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Wagner güçlerinin sınırdaki faaliyetlerine dair açıklama yaptı.

Polonya Başbakanı, Rus paralı asker grubu Wagner'e bağlı 100'den fazla askerin Polonya ile Litvanya arasındaki bölgeye doğru ilerlediğini söyledi ve sınırı geçmek için göçmen kılığına girebilecekleri uyarısında bulundu.

CNN'in aktardığı habere göre, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Wagner paralı askerlerinin Suwalki Koridoru olarak da bilinen bölgeye yakın bir şehir olan Batı Belarus'taki Grodno'dan çok uzakta olmadıklarına dair bilgi aldıklarını söyledi.

Bölgenin konumu:

Binlerce Wagner mensubunun Rusya'daki başarısız bir askeri ayaklanmanın ardından Belarus'ta bulunduğu biliniyor.

Morawiecki, Rusya'nın önemli bir müttefiki olan Belarus'un Polonya sınır güçlerini alt etmek amacıyla batıya doğru göçmen gönderdiği iddialarını da tekrarladı. Polonya Başbakanı, Wagner güçlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Muhtemelen Belarus sınır muhafızları kılığına girecekler ve yasa dışı göçmenlerin Polonya topraklarına girmesine yardımcı olacaklar, Polonya'yı istikrarsızlaştıracaklar, muhtemelen yasa dışı göçmenler gibi davranarak Polonya'ya sızmaya çalışacaklar ve bu da ek riskler yaratıyor."

Morawiecki, bu yıl şimdiye kadar 16 bin göçmenin sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Wagner, Polonya başbakanının iddialarına ilişkin bir yorum yapmadı.

Wagner birliklerinin Grodno'da tam olarak ne yaptığı bilinmiyor.

Bölge ve Suwalki Koridoru NATO, AB, Rusya ve Belarus için stratejik bir öneme sahip. Bu koridor Rusya'nın Kaliningrad bölgesini Belarus'a bağlıyor ve Baltık ülkeleri ile AB'nin geri kalanı arasındaki tek karayolu bağlantısını oluşturuyor.

Suwalki Koridoru yakınlarında Rus güçlerin konuşlandırılmasının NATO ve AB ile gerilime yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.