Wagner lideri Prigozhin: Savaşçı alımlarını sonlandırdık

Wagner lideri Prigozhin: Savaşçı alımlarını sonlandırdık

Rus paralı asker grubu Wagner'in sahibi Yevgeny Prigozhin, "Personel sıkıntısı yaşamadığımız sürece yeni bir işe alım gerçekleştirmeyi planlamıyoruz" dedi.

Rus paralı asker grubu Wagner'in sahibi Yevgeny Prigozhin, yeni üye kabulünü sonlandırdıklarını açıkladı. 

Prigozhin, "Personel sıkıntısı yaşamadığımız sürece yeni bir işe alım gerçekleştirmeyi planlamıyoruz" dedi.

Bir Telegram kanalında sesli mesaj paylaşan Prigozhin, "Bugün ana hatları gittikçe netleşen bir sonraki görevlerimizi tanımlıyoruz. Kuşkusuz bunlar Rusya'nın büyüklüğü adına yerine getirilecek görevler" diye konuştu.

Gelecekte alımlara devam edebileceklerini belirten Wagner lideri, bazı savaşçılarının "maalesef" başka "güç yapılarına" geçtiğini ancak geri dönmek istediklerini söyledi.

Prigozhin, "Bizimle temas halinde olursanız size son derece minnettar olacağız. Anavatan ülkemizin çıkarlarını koruyabilecek yeni bir grup oluşturmaya ihtiyaç duyar duymaz, kesinlikle işe alımlara başlayacağız." ifadelerini kullandı. 

Kremlin, Haziran'daki isyana katılmayan Wagner savaşçılarının Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayarak düzenli orduya geçeceğini açıklamıştı. İsyanın ardından Belarus'a taşınan Wagner üyeleri burada orduyu eğitiyor. 

Wagner lideri, isyandan beş gün sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü; geçen hafta da St Petersburg'daki Afrika zirvesine katıldı. 

"Afrika'daki varlığımızı artıracağız"

Prigozhin geçen hafta, Wagner'in Afrika'daki varlığını daha da arttırmaya hazır olduğunu da söyledi.

Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki hükümetleri destekleyen Wagner, Amerika Birleşik Devletleri tarafından suç örgütü olarak tanımlanıyor ve kuruma yaptırımlar uygulanıyor. 

Prigozhin, örgütün faaliyet gösterdiği ülkelerin yasalarına uygun olarak çalıştığını savunuyor. 

Wagner lideri, geçen hafta Batı Afrika ülkesi Nijer'de gerçekleşen askeri darbeyi de memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.