Wagner lideri Prigozhin Nijer darbesini kutladı: Göreve hazırız

Wagner lideri Prigozhin Nijer darbesini kutladı: Göreve hazırız

Wagner lideri Prigozhin, Nijer'de gerçekleşen darbeyi kutlarken Rus paralı askerlerin ülkede görev almaya hazır olduğunu belirtti.

Wagner lideri Yevgeny Prigozhin, Nijer'de gerçekleşen darbe dolayısıyla ülkede ilan edilen askeri cuntayı tebrik etti.

Prigozhin, Telegram üzerinden paylaştığı ses kaydında Nijer'de gerçekleşen darbeye övgüde bulunurken darbecilerin kabul etmesi halinde Wagner savaşçılarının Nijer'de hizmet verebileceğini söyledi.

Öte yandan Nijer'de gerçekleşen Rus darbede Rus paralı asker grubunun parmağının bulunmadığını dile getiren Prigozhin, darbeyi "uzun yıllar sonra Batılı sömürgecelerden elde edilen kurtuluş" olarak nitelendirdi.

Prigozhin ülkede meydana gelen olaylar hakkında "Nijer'de yaşananlar, Nijer halkının sömürgecileriyle yaptığı mücadeleden başka bir şey değildir." dedi ve "Batılı sömürgecileri kendi kurallarını Nijer'e dayatmakla" suçladı.

Wagner halihazırda Afrika'da birçok ülkeyle ve cunta yönetimleriyle iş birliği yapıyor.

Rus paralı asker grubunun, darbenin gerçekleştiği ve askeri cuntanın ilan edildiği Nijer'de de varlık gösterip göstermeyeceği merak konusu.

Wagner lideri Prigozhin yakın bir zamanda savaşçılarına Afrika'ya odaklanmaları gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.