Afganistan'da Taliban yöneticisi oğlunun katillerini affetti

Afganistan'da Taliban yöneticisi oğlunun katillerini affetti

Afganistan'ın kuzeyinde bir vilayetin İstihbarat Müdürü, oğlunun öldüren korumalarını affettiğini açıkladı.

Afganistan'un kuzey vilayetlerinden Feryab'ta vilayetin İstihbarat Müdürü Hacı Gulam Faruk, oğlunun ölümünden sorumlu olan iki korumasını affettiğini açıkladı.

Afganistan'daki İslam Emirliği Siyasi Ofis Sözcüsü Muhammed Naim tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Gulam Faruk'un 22 yaşındaki oğlu Kari Abdulbasit'in kasten mi yoksa kazara mı öldürüldüğü bilinmiyor.

"Örnek olması için"

İstihbarat Müdürü Hacı Gulam Faruk'un, "başkalarına örnek olması için" oğlunun katillerini affettiği ifade edilirken, korumaların soruşturmanın devam ettiği iki ay boyunca tutuklu geçirdiği iki aylı süre için de maaşlarının ödendiği belirtiliyor.

12-010.jpg

Kari Abdulbasit

Afganistan'daki mahkemelerde esas alınan İslam hukuku kanunlarına göre Hacı Gulam Faruk, af seçeneğinin dışında oğlunun katilleri hakkında kısas veya kan parası talep edebiliyor.

Bir başka kuzey vilayeti Cevzcan'da kısa bir süre önce yaşanan benzer olayda ise Cevzcan Vilayeti Vali Yardımcısı Gül Muhammed, babasının katilini affettiği duyurmuş, ardından mahkeme katil hakkında daha önce verilen kısas cezasını düşürmüştü.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.