Afganistan'da bir Taliban yetkilisi babasının katilini affetti

Afganistan'da bir Taliban yetkilisi babasının katilini affetti

Afganistan'da Cevzcan Vilayeti Vali Yardımcısı Gül Muhammed'in babasının katilini affettiğini açıklamasının ardından mahkeme katil hakkında verilen kısas cezasının düştüğünü duyurdu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine bağlı bir yetkili, babasını öldürdüğü gerekçesiyle hakkında kısas cezası verilen kişiyi affettiğini açıkladı.

Afganistan Yüksek Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, Cevzcan Vali Yardımcısı Gül Muhammed'in 1992 yılında babasını öldüren Abdul Kayyum adlı şahsı affettiği ve böylece bu kişinin kısas cezasıyla karşı karşıya kalmayacağı duyuruldu.

İslam Emirliği yönetimine bağlı Yüksek Mahkeme, Abdul Kayyum'u cinayetten suçlu bulmuş ve hakkında kısas cezasını onaylamıştı.

Cevzcan Vali Yardımcısı Gül Muhammed ise Abdul Kayyum'u affederek dava sürecine son noktayı koydu.

Gül Muhammed yaptığı açıklamada katilin ailesinin kendisinden af talebinde bulunduğu ve bu kapsamda babasının katilini affettiğini söyledi.

Afganistan'da Ağustos 2021'de yönetimi devralan Taliban, ülkede İslami esaslara dayalı bir yönetim tatbik etme amacında olduğunu açıklamıştı.

Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin ofisi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, ülkede had cezaları ve kısas kararlarının hassas bir şekilde uygulanacağı ifade edilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Afganistan'ın farklı vilayetlerindeki mahkemelerce verilen had cezaları halka açık bir şekilde tatbik edilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum