Afganistan'da kız öğrencilerin üniversite eğitimi durduruldu

Afganistan'da kız öğrencilerin üniversite eğitimi durduruldu

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi kız öğrencilerin üniversite eğitiminin ikinci bir emre kadar durdurulduğunu açıkladı.

Afganistan Yükseköğretim Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada bir sonraki duyuruya kadar kız öğrencilerin eğitimine ara verildiği belirtildi.

Yükseköğretim Bakanı Nida Muhammed Naim imzalı bildiride kız öğrencilerin ülkedeki özel ve devlet üniversitelerdeki eğitiminin bir sonraki duyuruya kadar durdurulduğu ifade edildi.

Ağustos 2021'de Afganistan'da yönetimi devralan Taliban, ilkokul ve üniversiteye giden kız öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerini sağlamıştı.

Ancak ilerleyen süreçte "gerekli altyapıyı oluşturmak" için bazı okullarda eğitime ara verilmişti. Üniversitelerde kız ve erkek öğrencilerin ders günleri ayrılmış ve bu şekilde kızlar eğitimlerine devam edebiliyordu.

Yetkililerin geçmiş dönemde yaptıkları açıklamalarda ülkedeki eğitim kurumlarının İslami bir düzenlemeye gerek duyduğu ifade edilmişti.

Öte yandan Afganistan'da kız öğrencilerin üniversite eğitimini askıya alan karara ABD'den kınama geldi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum