Pakistanlı alimler sınır çatışmalarını durdurmak için Afganistan'a gidiyor

Pakistanlı alimler sınır çatışmalarını durdurmak için Afganistan'a gidiyor

Pakistanlı İslam alimlerinden oluşan bir heyetin sınır çatışmalarını durdurmak için Afganistan'a gideceği bildirildi.

Afganistan ile Pakistan arasında uzun yıllardır devam eden sınır çatışmaları, Taliban'ın yönetimi devralması sonrası dönemde de devam ediyor.

İki ülke arasında sınır olarak kabul edilen Durand Hattı'nın tartışmalı varlığı nedeniyle geçtiğimiz süreç içerisinde Afganistan ile Pakistan sınır kuvvetleri arasında birçok defa çatışmalar yaşandı.

Kısa bir süre önce Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetine bağlı Spin Boldak sınır kapısında Afgan sınır güçleriyle Pakistan güçleri arasında yeniden patlak veren çatışmalar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi de yaralanmıştı.

Çatışmalar esnasında özellikle Pakistan tarafının ateşlediği top mermileri nedeniyle siviller zarar görmüştü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre dört kişiden oluşan Pakistanlı İslam alimlerinden oluşan heye bu hafta iki ülke arasındaki sınır çatışmalarını görüşmek üzere Afganistan'a gidiyor.

Pakistan medyasında yer alan habere göre heyet, İçişleri Bakanlığı ve diğer yetkililerle başkent Kabil ve Kandahar'da bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

Spin Boldak-Çaman sınır geçişinde son yaşanan çatışmalarda iki ülke arası geçişler durdurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.