Bağdat yönetimi: Kürt silahlı grupları İran sınırından çıkarmaya başladık

Bağdat yönetimi: Kürt silahlı grupları İran sınırından çıkarmaya başladık

Bağdat yönetimi Dışişleri Bakanı Hüseyin, Kürt silahlı gruplarının sınır bölgesindeki varlığının durumu üzerine İran ile varılan anlaşmaya dair son gelişmeleri paylaştı.

(Fotoğraf)

Bağdat yönetimi Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak'ın İran asıllı Kürt silahlı grupları sınır bölgesinden tahliye etmeye başladığını duyurdu.

Fuad Hüseyin salı günü yaptığı açıklamada, Irak'ın Bağdat ile Tahran yönetimleri arasında varılan güvenlik anlaşması kapsamında Kürt grupları sınırdan uzakta bulunan kamplara gönderdiğini söyledi.

Hüseyin "Irak ve İran arasında varılan anlaşma baz alınarak, bu grupları sınır bölgelerinden çıkarılması üzerine gerekli önlemler alındı ve gruplar Irak Kürdistanının içlerindeki kamplara yerleştirildiler." ifadelerini kullandı.

Bağdat yönetimi Tahran ile yaptığı anlaşmaya uyarak İran'ın Irak'ın kuzeyindeki Kürt Özerk Bölgesi'ne yönelik saldırılarını azaltmayı amaçlıyor.

Bakan Hüseyin'in İran'la sınır bölgesinde alınan önlemler sonrası çarşamba günü Tahran'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Hüseyin'in ziyaretinde İranlı yetkililerle mevcut anlaşma kapsamında elde edilen ilerlemeleri görüşeceği düşünülüyor.

İran ağustos ayında "İran ve Irak arasında, Irak'ın kendi topraklarında bulunan silahlı ayrılıkçıları ve terör gruplarını silahsızlandırmayı, üslerini kapatmayı ve 19 Eylül'den önce farklı yerlere nakletmeyi taahhüt ettiği bir anlaşmaya imza atıldı."  açıklamasını yapmıştı.

Tahran yönetiminden yetkililer, belirlenen tarihe uyulmaması uyulmaması halinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarında Kürt silahlı gruplara saldırılara devam edebileceği tehdidinde bulunmuştu.

İran Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarında bulunan Kürt silahlı gruplara zaman zaman saldırılar gerçekleştiriyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.