BM: Türkiye'deki sığınmacı sayısı yüzde 5 azaldı

BM: Türkiye'deki sığınmacı sayısı yüzde 5 azaldı

Birleşmiş Milletler raporuna göre Türkiye'deki sığınmacı sayısı 2022 sonunda yüzde 5 azaldı.

Fotoğraf: Göç İdaresi

Birleşmiş Milletler'in son raporuna göre, zorla yerlerinden edilen insan sayısı dünya genelinde 110 milyona yaklaşarak rekor seviyelere ulaştı. Türkiye hala en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke.

Çarşamba günü açıklanan rakamlar bu alanda ciddi ve büyük bir artış olduğuna işaret ediyor. 

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR; Ukrayna savaşı, Afganistan'dan kaçanlar, Suriye'de yaşananlar ve Sudan'daki çatışmalar gibi gelişmelerin toplam sayıyı daha önce eşi görülmemiş bir düzeye çıkardığını belirtti.

Rapora göre Türkiye'deki sığınmacı sayısı 2022 sonunda yüzde 5 azalmış olsa da dünyada hala en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olmaya devam ediyor. 

UNHCR, en önemli yıllık raporu olan 'Zorla Yerinden Edilmede Küresel Eğilimler' çalışmasında, geçen yılın sonu itibari ile 108,4 milyon kişinin yerinden edildiğini tespit etti.

Sayı, 2021 yılının sonundan bu yana da 19,1 milyon kişi daha arttı. Bu da kayıtların tutulmaya başlandığı 1975'ten bu yana şimdiye kadarki en büyük artış. O zamandan bu yana, Sudan'daki çatışmanın patlak vermesi daha fazla insanın yaşadığı yerden ayrılmasını tetikledi ve bu da küresel toplamı mayıs ayına kadar tahmini olarak 110 milyona çıkardı.

Kaynak: Euronews

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.