Suudi Arabistan ve BAE, Avrupa'da Esed rejimi adına lobi faaliyeti yürütüyor

Suudi Arabistan ve BAE, Avrupa'da Esed rejimi adına lobi faaliyeti yürütüyor

Suudi Arabistan ve BAE'li yetkililerin Avrupa ülkelerinin Esed rejimiyle normalleşme sağlamaları ve rejime yönelik yaptırımları kaldırmaları için lobicilik faaliyetleri gerçekleştirdiği bildirildi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Avrupalı ülkelerin Esed rejimiyle normalleşmeleri için lobicilik faaliyetleri yürüttüğü bildirildi.

Bloomberg'ten Samy Adghirni imzalı habere göre, Suudi ve BAE'li yetkililer aylarca Avrupa Birliği içinde lobicilik yaparak Avrupa ülkelerinin Esed rejimiyle normalleşip, yaptırımları kaldırmalarını istedi.

Suudi ve BAE'li yetkililere göre, Suriye'nin çökmüş ekonomisini yeniden canlandırmayı sağlamak için Esed rejimine yönelik yaptırımlar kaldırılmadığı müddetçe 12 yıldır süren çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan diplomatik adımlar atmak bir anlam taşımıyor.

Yetkililer ayrıca ekonomik toparlanmanın milyonlarca Suriyeli sığınmacıyı ülkelerine geri dönüşü sağlayabileceğini, sığınmacılara ev sahipliği yapan Lübnan ve Ürdün gibi komşu ülkeler üzerindeki baskıları azaltabileceğini söyledi. Birleşmiş Milletler'in yayımladığı bir ankete göre çok az Suriyeli sığınmacının ülkesine geri dönmek istediği belirtilmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri 2018'de Esed rejimiyle ilişkilerini normalleştirirken Suudi Arabistan da bu yıl rejimle normalleşme kararı almıştı.

ABD, Fransa ve Almanya'nın Esed rejimiyle normalleşmeye karşı çıktığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.