Çavuşoğlu: Ermenistan bu zor günümüzde insanımıza dostluk elini uzattı

Çavuşoğlu: Ermenistan bu zor günümüzde insanımıza dostluk elini uzattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın Türkiye'nin zor gününde dostluk elini uzattığını söyledi.

(Fotoğraf: Twitter/@MevlutCavusoglu)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Ermenistan'ın Türkiye'ye yönelik deprem sebebiyle yaptığı yardımlara dair konuşan Çavuşoğlu, "Onlara da çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten canla başla çalıştılar ve vatandaşlarımızı kurtarırken de ne kadar mutlu olduklarını gördük." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca  "Ermenistan, bu zor günümüzde insanımıza dostluk elini uzattı, dayanışma ve işbirliği sergiledi." dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ise yaptığı açıklamada "Bu zor anlarda Türkiye'de bulunarak bir kez daha barışı inşa konusundaki isteğimizi teyit etmek istiyorum." diye konuştu.

Öte yandan Mirzoyan "Sembolik olarak tarihi bir olay yaşandı, cumartesi günü 30 yıldır kapalı olan sınır insani yardım için açıldı." şeklinde konuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.