Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan Türkiye'de

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan Türkiye'de

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Türkiye ve Ermenistan arasındaki yakınlaşma süreci kapsamında bugün Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Türkiye ve Ermenistan arasında bir süredir devam eden yakınlaşma süreci kapsamında bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Mirzoyan Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

DW Türkçe'nin haberine göre, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Bakanlığın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Mirzoyan'ın Ankara'da Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmesinin planlandığını duyurdu.

Sözcü ayrıca Mirzoyan'ın Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından afet bölgesine gönderilen Ermeni arama kurtarma görevlilerini de ziyaret etmek istediğini aktardı.

1993 yılında sınırları karşılıklı olarak kapatan Ankara ve Erivan arasında Aralık 2021'de ise normalleşme süreci başlatıldı. Bu kapsamda iki ülke özel temsilci atadı, bu temsilciler ilk kez 2022 yılının Ocak ayında bir araya geldi.

Yakınlaşmanın bir parçası olarak dışişleri bakanları geçtiğimiz yılın Mart ayında Antalya'da görüştü. Ermenistan hükümeti, normalleşme süreci kapsamında önce, Dağlık Karabağ savaşı sonrası Türk mallarına uyguladığı ambargoyu sona erdirdi. Şubat 2022 itibarı ile iki ülke arasında doğrudan uçuşlar başladı. 30 yıldır kapalı olan sınır ise deprem nedeniyle geçen hafta açıldı. Ermenistan açılan sınır kapısından Türkiye'deki afetzedeler için yardım malzemeleri gönderdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.