Rusya ile Ermenistan arasında Azerbaycan gerginliği

Rusya ile Ermenistan arasında Azerbaycan gerginliği

Rusya, Dağlık Karabağ anlaşmazlığına ilişkin Azerbaycan'la yürütülen barış görüşmelerinin başarısızlığa uğramasından Ermenistan'ı sorumlu tuttu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, geçen Aralık ayında Moskova'da planlanan buluşma için Ermenistan'dan ret yanıtı aldıklarına işaret ederek Ermenistan'ın kararının Azerbaycan'la yürütülen barış görüşmelerini sekteye uğrattığını söyledi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Ermenistan'ı tutarsız davranmakla suçlayan Zaharova, Erivan'ın tavrının değerlendirme yapmayı zorlaşırdığını belirterek "Ermeni ortaklarımız soruna gerçekten bir çözüm bulmakla ilgileniyorsa, birlikte çalışmaya devam etmemiz önemli" ifadelerini kullandı.

Zaharova'nın açıklamaları, Ukrayna savaşı sırasında Moskova-Erivan ilişkilerinin çatırdamaya başladığını gösterdiği şeklinde yorumlandı.

Ermenistan da son açıklamalarında Azerbaycan'la yaşanan anlaşmazlıkta Moskova'dan yeterince destek alamamaktan şikayet etmişti.

Ermenistan kısa bir süre önce Rusya'nın liderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) 2023'te topraklarında yapılması planlanan askeri tatbikatından geri çekilmişti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bu kararını "mevcut durumda uygunsuz bulunması" ile gerekçelendirmiş, ancak ayrıntıya girmemişti.

KGAÖ ittifakında Rusya ve Ermenistan'ın yanı sıra eski Sovyet cumhuriyetleri Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan yer alıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.