Erdoğan'dan 'Ermenistan ile normalleşme' açıklaması

Erdoğan'dan 'Ermenistan ile normalleşme' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesinde yaptığı basın açıklamasında Ermenistan ile normalleşme sürecine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, açıklamasında Ermenistan ile normalleşme sürecine de değindi ve diasporaların çalışmalarının süreci olumsuz etkilediğini söyledi:

"Ermenistan ile en son biz Prag'da görüşmeler yaptık. Kendilerine de çok açık net şunu söyledik; Siz Azerbaycan ile eğer ilişkileri olumlu istikamette yürütürseniz Türkiye olarak bizim de Ermenistan ile olan ilişkilerimiz olumlu istikamette yürüyecektir. Biz sizden bunu bekliyoruz. Gerek dar kapsamlı gerek heyetler arası yaptığımız görüşmede bunu çok açık net kendilerine ifade ettik. Şu an itibarıyla tabi henüz bu aşamaya gelinebildi diyemem. Zira sürekli diasporalar gerek Fransa'da gerek Amerika'da gayrette, aleyhte çalışıyorlar. Bu aleyhte çalışmalar bu süreci olumsuz etkiliyor. Bu diasporaların olumsuz çalışmalarını olumlu istikamete dönüştürecek olan kimdir? Şüphesiz Ermenistan yönetimidir. Bunu başarabilirlerse bizim de bakışımız olumlu istikamette değişir. Bu konuda bizler düşman üretmeye değil dost kazanmaya gayret ediyoruz. Temennim odur ki Ermenistan yönetimi bunu başarırsa hele hele bir de tabi gerek Laçin gerek Zengezur bunlarla ilgili Azerbaycan ile atacakları adımlar da bizim atacağımız adımları olumlu istikamette etkiler."

Rusya'nın Ukrayna'nın Herson kentinden çekilme kararını da yorumlayan Erdoğan, "Herson ile ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar olumlu bir karar, önemli bir karar." dedi ve arabuluculuk çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.