Rusya Ukrayna'daki stratejik kenti ele geçirdiğini açıkladı

Rusya Ukrayna'daki stratejik kenti ele geçirdiğini açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Donetsk'teki Soledar kentinin Rus güçlerce kontrol altına alındığını iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ukrayna ordusu ile bir süredir şiddetli çatışmaların yaşandığı Soledar kentinin dün akşam tamamıyla Rusya güçlerinin kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, "düşman güçlerine Rus hava güçleri ile roket birlikleri tarafından sürekli olarak bombardıman düzenlenmesi sayesinde" Soledar kentinin dün akşam saatlerinde tamamen ele geçirildiğini belirtti.

Ukraynalı yetkililer Soledar kentinin Rus güçlerce ele geçirildiği iddialarını yalanlamıştı.

Daha önce kentin Rus hava indirme birlikleri tarafından kuzeyden ve güneyden kuşatıldığı kaydedilmişti.

Donetsk bölgesinde bulunan Soledar, tuz madenleriyle bilinen küçük bir kent olsa da konumu bakımından stratejik öneme sahip. Soledar’da Rusya güçlerinin kontrol sağlamış olması, yakınındaki Artyomosk (Bahmut) kentini kuşatmasını da kolaylaştıracak.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri de Soledar’ın ele geçirilmesiyle Ukrayna ordusunun Artyomosk üstünden gelen ikmal hattının kesildiğini belirtti. Rus yetkililer, böylelikle Artyomovsk’ta geriye kalan Ukrayna güçlerinin de kuşatma altına alınmış olduğunu iddia etti.

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.