Zelenskiy'nin danışmanı en az 40 sivilin öldüğü olayın sorumluluğunu kabul edip istifa etti

Zelenskiy'nin danışmanı en az 40 sivilin öldüğü olayın sorumluluğunu kabul edip istifa etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Aleksey Arestoviç, Dinyeper kentindeki bir binaya düzenlenen ve 40'dan fazla sivilin ölümüne neden olan saldırı sonrası istifa etti.

Dinyeper kentindeki bir binanın Ukrayna hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzeyle vurulduğunu kabul eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Aleksey Arestoviç, görevinden istifa etti.

Telegram hesabı üzerinden istifa dilekçesini paylaşan Arestoviç, "Medeni bir davranış örneği göstermek istiyorum. İlkesel hata, istifa anlamına gelir" dedi.

Ukrayna'nın Dnipro kentinin hedef alındığı füze saldırısında 2'si çocuk en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.

Kiev yönetimi yetkilileri saldırının sorumlusu olarak Rusya'yı işaret etmişti. Ancak Rusya Ukraynalı yetkililerin iddialarını yalanlamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Rusya ordusu, sivillerin yaşadığı binalara saldırı düzenlememektedir. Askeri tesislere saldırı düzenliyoruz. (Dinyeper’deki binanın çökmesi) Ukrayna hava savunma sistemlerinin eylemlerinin sonucudur.” açıklamasını yapmıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.