Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Çin 36 milyar dolar yatırım yapacak

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Çin 36 milyar dolar yatırım yapacak

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Çin'in Cezayir genelinde imalat, yeni teknoloji, bilgi ekonomisi, ulaştırma ve tarım gibi sektörlerde 36 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun Çin ziyaretini tamamladı.

Tebbun ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in salı günü görüşme gerçekleştirmesinin ardından iki ülke, çeşitli alanlarda iş birliklerini güçlendirme konusunda anlaşmaya vardı.

Tarafların kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasını derinleştirme konusunda mutabık kaldığı belirtilen iki liderin ortak açıklamasında, yakın siyasi ve güvenlik iş birliğine duyulan ihtiyacın vurgulandığı belirtildi.

Cezayir ve Çin, 2014'te kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasına imza atmışlardı.

Tebbun ayrıca Çin ile ekonomik ilişkileri geliştirmeye ve "Kuşak ve Yol" projesinde aktif bir rol oynamaya hazır olduklarını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, havacılık ve uzay, tarım, enerji, demiryolu ulaşımı, bilim, teknoloji, eğitim, spor, telekomunikasyon, sürdürülebilir kentsel gelişim, ticaret gibi alanlarda 19 iş birliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

Ennahar Online gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Tebbun, Çin'in Cezayir genelinde imalat, yeni teknoloji, bilgi ekonomisi, ulaştırma ve tarım gibi sektörlerde 36 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Çin'in Cezayir'e ihracatı 2003'te 400 milyon dolardan 2022'de 8 milyar dolara yükselmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.