Cezayir Genelkurmay Başkanı Rusya'da

Cezayir Genelkurmay Başkanı Rusya'da

Cezayir Genelkurmay Başkanı Şangariha, Rus ordusu ile ilişkileri güçlendirme konusunda görüşmeler yapmak üzere Rusya'ya gitti.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Said Şangariha Moskova yönetiminden gelen davet üzerine Rusya'yı ziyaret etti.

Cezayir Savunma Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun daveti üzerine Şangariha'nın, pazartesi günü itibarıyla Rusya ziyaretine başladığı bildirildi.

363364993-601600068809436-2944890384183505895-n.jpg

Rusya ve Cezayir orduları arasındaki iş birliğini güçlendirme çerçevesinde yapılan ziyarette, tarafların ortak endişeleri masaya yatırması bekleniyor.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da haziran ayı ortalarında Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirmiş ve iki ülke arasında stratejik ortaklığın derinleştirilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı. Tebbun'un ziyaretinde, Rusya'nın ve Cezayir'in ortak askeri tatbikatların da dahil olduğu askeri iş birliğini derinleştirmeyi planladığı açıklanmıştı.

Putin, Cezayir ile olan ilişkileri "stratejik" olarak nitelendirirken bu ülkenin Rusya'nın Afrika'daki önde gelen üç ticari ortağından biri olduğunu kaydetmişti.

Cezayir, Ukrayna işgalinin başlamasının ardından Rusya'yla yakın ilişkiler sürdürdüğü gerekçesiyle Avrupa ve ABD tarafından eleştirilere tabi tutulmuştu.

Öte yandan Cezayir, Rus silahlarını en çok satın alan üçüncü ülke olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.