Cezayir, Nijer'e müdahale için Fransa'ya hava sahasını açmayı reddetti

Cezayir, Nijer'e müdahale için Fransa'ya hava sahasını açmayı reddetti

Cezayir'in Fransa'nın Nijer'e yönelik askeri müdahale için talebini reddettiği bildirildi.

Cezayir devlet radyosundan pazartesi günü yapılan açıklamada, Fransa'nın Cezayir'den Nijer'e yönelik askeri müdahale için hava sahasını açma talebinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Cezayir'in bu konuya sıcak yanaşmadığı Fransa'nın söz konusu teklifini reddettiği kaydedildi.

Cezayir'in Nijer'e yönelik dış askeri müdahaleye karşı çıktığı ve anayasal düzenin yeniden tesis edilmesini diplomasi yoluyla çözülmesini teklif ettiği biliniyor.

Nijer'de General Omar Abdourahmane Tchiani liderliğindeki cunta, Fransa'yı ülkeye askeri müdahale gerçekleştirmeyi planlamakla suçlamıştı.

Fransa da Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) Nijer'deki askeri cuntayı düşürme çabalarına destek olacağını açıklamıştı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), cuntayla görüşmelerin başarısız olması durumunda "anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi" amacıyla Nijer'e askeri müdahale tehdidinde bulunmuştu

Burkina Faso ve Mali cuntaları ise ECOWAS'ın askeri tehditlerine karşılık Nijer cuntasına destek amaçlı bu ülkeye savaş uçağı göndermişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.