Batı Afrikalı liderler: Saldırı gününü belirledik, Nijer'e müdahaleye hazırız

Batı Afrikalı liderler: Saldırı gününü belirledik, Nijer'e müdahaleye hazırız

Batı Afrikalı liderler, Nijer'e askeri müdahale konusunda mutabık kaldı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üst düzey yetkilileri, Nijer'e olası askeri müdahale konusunda anlaştı.

Cuma günü Gana'nın başkenti Akra'da toplanan ECOWAS üyeleri, "diplomatik çabaların başarısız kalması durumunda son çare olarak ihtiyat kuvvetlerini harekete geçirme konusunda mutabık kaldı.

ECOWAS Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah, Nijer'e olası askeri müdahalenin tarihinin netleştiğini ifade ederken "Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırız." açıklamasında bulundu.

Nijer'e ne zaman müdahale edileceğine ilişkin tam tarihi ise gizli tutan Musah, müdahaleye kaç askerin katılacağını ve diğer bilgileri paylaşmadı.

Musah, perşembe günü yapılan toplantı sonrasında, diplomatik çabaların başarısızlığa uğraması halinde Nijer'e askeri müdahaleye hazır olduklarını açıklamıştı.

Nijer'de darbe gerçekleştiren cunta, ülkeye yönelik bir askeri müdahale halinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u öldüreceklerini duyurmuştu.

Öte yandan Fransa'nın da Nijer'e yönelik olası askeri müdahalede Batı Afrika ülkelerine destek vermeye hazır olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.