Nijer'de dış güçlerin askeri müdahalesine karşı "halk güçleri" oluşturuldu

Nijer'de dış güçlerin askeri müdahalesine karşı "halk güçleri" oluşturuldu

Nijer'de yabancı güçlerin ülkeye askeri müdahale ihtimaline karşı sivil halkın orduya destek sağlamak amacıyla katılabileceği "Nijer'i Savunma Gönüllüleri" kuruluyor.

Nijer'e Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) tarafından askeri müdahalesi söylentileri, Nijer halkını da harekete geçirdi.

Associated Press'in haberine göre, Nijer halkı ECOWAS güçlerinin olası askeri müdahalesine karşı orduya destek sağlamak için çeşitli hazırlıklarda bulunuyor.

ECOWAS kaynaklı artan tehditler kapsamında askeri müdahale ihtimaline karşı Nijer'in başkenti Niamey'de halkın cuntaya destek vermesi çağrısı ve hazırlıkları yapılıyor.

Halkın herhangi bir askeri müdahale durumunda cuntaya destek çıkmak üzere katılabileceği "Nijer'i Savunma Gönüllüleri" adı altında bir oluşum da kurulmuş durumda.

"Nijer'i Savunma Gönüllüleri" yapılanmasına katılacak gönüllülerden çatışmalarda yer almaları, sağlık alanında hizmet vermeleri ve teknik-mühendislik işlerinde görev almaları bekleniyor.

Gruba gönüllü alımları cumartesi günü başkent Niamey'de ve yabancı güçlerin ilk olarak müdahalede bulunabileceği Nijerya ve Benin sınırındaki şehirlerde yapılacak. Nijerya ve Benin hükümetleri Nijer'e olası bir askeri müdahaleye katılabileceklerini sinyalini vermişti.

18 yaşından büyük her Nijerlinin katılabileceği "Nijer'i Savunma Gönüllüleri"nin cunta tarafından kurulmadığı, bilakis bir halk girişiminden ibaret olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.